3. Zmaj - Udruga ljubitelja fantastike Rijeka

Udruga 3. zmaj

Lauren Beukes, autorica bestselera "Djevojke koje sjaje" stiže u Rijeku, Zagreb i Pazin.

27.03.14

Lauren <p>Beukes u Rijeci
Proslavljena južnoafrička spisateljica Lauren Beukes u sklopu europske turneje bestselera "Djevojke koje sjaje" stiže u Zagreb, Rijeku i Pazin.

Njeno predstavljanje u Rijeci možete posjetiti u subotu 29.03. u 11 sati u knjižari "Ex libris" (Riva Boduli 3b), a ako idete na Istrakon, ondje je možete vidjeti istog dana u 17 sati u Spomen domu u Pazinu.

Predstavljanje vodi "sferašica" Mihaela Marija Perković.

Lauren Beukes osvojila je svijet znanstvene fantastike kao prva Južnoafrikanka koja je osvojila uglednu nagradu Arthur C. Clarke za roman "Zoo City" 2011. godine.

"Djevojke koje sjaje" snažan je, napet i privlačan triler s putovanjem kroz vrijeme i elementima horora koji ruši sve granice mogućeg, uključujući i granice autoričina uspjeha. Bestseler u Velikoj Britaniji i rodnoj joj Južnoj Africi postiže izvrsne rezultate u kontinentalnoj Europi, a producentska kuća Leonarda DiCaprija već je otkupila prava za ekranizaciju ovoga romana. Kralj horora, Stephen King, uvrstio je Djevojke koje sjaje u svojih top 10 romana iz 2013. godine, a priča o serijskom ubojici koji putuje kroz vrijeme i djevojci koja mu usprkos tome uspijeva ući u trag do sada je prevedena na više od 20 jezika.

Nela Dunato

Događanja, Rijeka

Podijeli ovaj članak s prijateljima:
 

19. broj fanzina Eridan

Eridan 19

Prati nas

Vrijedni projekti

Rijeka EPK 2020

Prijatelji

Više...

Design Nela Dunato Art & Design

Udruga 3. zmaj
Tihovac 13, Rijeka
OIB: 13231862730
[email protected]

© 2005 - 2012 Udruga 3. zmaj, sva prava pridržana