PRAVILA PRIVATNOSTI

Ažurirano 5. Studenog 2021.Udruga „3. zmaj“ („mi“, „naši“ ili „nas“) obvezuje se zaštiti vašu privatnost. Ova Pravila privatnosti objašnjavaju kako Udruga „3.“ prikuplja, koristi i objavljuje vaše osobne podatke.


Ova se Pravila privatnosti primjenjuju na našu web stranicu i njene pridružene poddomene (naša „Usluga“). Pristupanjem ili korištenjem naše usluge potvrđujete da ste pročitali, razumjeli i suglasni s našim prikupljanjem, pohranom, upotrebom i otkrivanjem vaših osobnih podataka kako je opisano u ovim Pravilima o privatnosti.Definicije i ključni pojmovi


Kako bismo što jasnije objasnili pojmove u ovom Pravilniku, svaki put kada se bilo koji od ovih pojmova spominje, strogo su definirani kao:


 • Kolačić: mala količina podataka koje generira web stranica i sprema ih vaš web preglednik. Koristi se za identifikaciju vašeg preglednika, pružanje analitike, pamćenje informacija o vama kao što su vaše jezične postavke ili podaci za prijavu.
 • Tvrtka: kada se u ovoj politici spominje “Tvrtka”, “mi”, “nas” ili “naš”, to se odnosi na Udrugu 3. zmaj, (Tihovac 13, Rijeka, Hrvatska) koja je odgovorna za vaše podatke prema ovoj Politici privatnosti.
 • Država: u kojoj je Udruga „3. zmaj“ ili vlasnici/osnivači Udruge „3. zmaj“ bazirani, je u ovom slučaju Hrvatska
 • Kupac: odnosi se na tvrtku, organizaciju ili osobu koja se prijavljuje za korištenje Udruge „3. zmaj“ Usluga za upravljanje odnosima s vašim potrošačima ili korisnicima usluga.
 • Uređaj: bilo koji uređaj povezan s internetom kao što je telefon, tablet, računalo ili bilo koji drugi uređaj koji se može koristiti za posjet stranici Udruge „3. zmaj“ i koristiti njene usluge.
 • IP adresa: svakom uređaju spojenom na Internet dodjeljuje se broj poznat kao adresa internetskog protokola (IP). Ovi se brojevi obično dodjeljuju u geografskim blokovima. IP adresa se često može koristiti za identifikaciju lokacije s koje se uređaj povezuje na internet.
 • Osoblje: odnosi se na one pojedince koji su članovi Udruge „3. zmaj“ ili su dužni obaviti uslugu u ime jedne od stranaka.
 • Osobni podaci: sve informacije koje izravno, neizravno ili u vezi s drugim informacijama – uključujući osobni identifikacijski broj – omogućuju identifikaciju ili identifikaciju fizičke osobe.
 • Usluga: odnosi se na uslugu koju pruža Udruga „3. zmaj“ kako je opisano u relativnim terminima (ako je dostupno) i na ovoj platformi.
 • Usluga treće strane: odnosi se na oglašivače, sponzore natjecanja, promotivne i marketinške partnere i druge koji pružaju naš sadržaj ili čiji proizvodi ili usluge mislimo da bi vas mogli zanimati.
 • Web stranica: Stranica Udruge „3. Zmaj“ kojoj se može pristupiti putem ovog URL-a: 3zmaj.hr
 • Vi: osoba ili subjekt koji je registriran u Udruzi „3. zmaj“ za korištenje Usluga.Podaci se prikupljaju automatski


Postoje neke informacije poput vaše adrese internetskog protokola (IP) i/ili karakteristika preglednika i uređaja — automatski se prikupljaju kada posjetite našu platformu. Ove informacije mogu se koristiti za povezivanje vašeg računala s internetom. Ostale informacije koje se automatski prikupljaju mogu biti prijava, adresa e-pošte, lozinka, podaci o računalu i vezi kao što su vrste i verzije dodataka preglednika i postavke vremenske zone, operativni sustavi i platforme, povijest kupnje (ponekad objedinjujemo slične podatke iz drugi korisnici), potpuni tok klikova Uniform Resource Locator (URL) na, kroz i s naše web stranice koji može uključivati ​​datum i vrijeme; broj kolačića; dijelove stranice koje ste pregledali ili tražili; i telefonski broj kojim ste nazvali našu Službu za korisnike. Također možemo koristiti podatke preglednika kao što su kolačići, Flash kolačići (također poznati kao Flash Local Shared Objects) ili slične podatke na određenim dijelovima naše web stranice za sprječavanje prijevara i druge svrhe. Tijekom vaših posjeta možemo koristiti softverske alate kao što je JavaScript za mjerenje i prikupljanje informacija o sesiji, uključujući vrijeme odgovora stranice, pogreške preuzimanja, duljinu posjeta određenim stranicama, informacije o interakciji stranice (kao što su pomicanje, klikovi i prelasci miša) i metode koje se koriste za udaljavanje od stranice. Također možemo prikupljati tehničke podatke kako bi nam pomogli identificirati vaš uređaj u svrhu sprječavanja prijevara i dijagnostike.


Automatski prikupljamo određene podatke kada posjetite, koristite ili se krećete po platformi. Ove informacije ne otkrivaju vaš specifični identitet (poput vašeg imena ili podataka za kontakt), ali mogu uključivati ​​podatke o uređaju i upotrebi, kao što su vaša IP adresa, preglednik i karakteristike uređaja, operativni sustav, jezične postavke, URL-ovi preporuke, naziv uređaja, država, lokacija , informacije o tome tko i kada koristite naše i druge tehničke informacije. Ove informacije su prvenstveno potrebne za održavanje sigurnosti i rada naše platforme te za potrebe naše interne analize i izvještavanja.Osoblje


Ako ste član ili suradnik Udruge „3. zmaj“, prikupljamo podatke koje nam dobrovoljno date. Podatke prikupljamo u skladu sa Zakonom o Udrugama te pravilnikom o Generalnoj zaštiti osobnih podataka.


Možete nas kontaktirati kako bismo (1) ažurirali ili ispravili svoje podatke, (2) promijenili svoje postavke u pogledu komunikacija i drugih informacija koje primate od nas, ili (3) primili zapis o informacijama koje imamo u vezi s vama. Takva ažuriranja, ispravci, promjene i brisanja neće imati utjecaja na druge podatke koje čuvamo ili informacije koje smo dali trećim stranama u skladu s ovim Pravilima o privatnosti prije takvog ažuriranja, ispravka, promjene ili brisanja.Mjerodavni zakon


Ova Pravila privatnosti regulirana su hrvatskim zakonima bez obzira na odredbe o sukobu zakona. Pristajete na isključivu nadležnost sudova u vezi s bilo kojom radnjom ili sporom koji nastane između strana u skladu ili u vezi s ovim Pravilima privatnosti, osim za one pojedince koji mogu imati prava na podnošenje zahtjeva prema Privacy Shield-u ili švicarsko-američkom okviru.


Zakoni Hrvatske, isključujući pravila o sukobu zakona, reguliraju ovaj Ugovor i vaše korištenje web stranice. Vaše korištenje web stranice također može biti podložno drugim lokalnim, državnim, nacionalnim ili međunarodnim zakonima.


Korištenjemusluge Udruge „3. zmaj“ ili ako nas izravno kontaktirate, potvrđujete da prihvaćate ova Pravla privatnosti. Ako se ne slažete s ovim Pravilnikom, ne biste se trebali koristiti našim web stranicama ili koristiti naše usluge. Nastavak korištenja web stranice, izravan angažman s nama ili praćenje objave izmjena ovog Pravilnika koje ne utječu značajno na korištenje ili otkrivanje vaših osobnih podataka, značit će da prihvaćate te promjene.Vaš pristanak


Ažurirali smo našu Pravilnik privatnosti kako bismo vam pružili potpunu transparentnost o tome što se postavlja kada posjetite našu stranicu i kako se koristi. Korištenjem naše web stranice, registracijom računa ili kupnjom, dajete suglasnost našim Pravilima privatnosti i slažete se s njihovim uvjetima.Poveznice na druge web stranice


Ova Pravila privatnosti odnose se samo na Usluge. Usluge mogu sadržavati poveznice na druge web stranice kojima Udruga „3. Zmaj“ ne upravlja ili ih ne kontrolira. Nismo odgovorni za sadržaj, točnost ili mišljenja izražena na takvim web stranicama, a takve stranice ne istražujemo, ne nadziremo ili provjeravamo točnost ili potpunost s naše strane. Imajte na umu da kada koristite poveznicu za prijelaz s Usluga na drugu web stranicu, naša Pravila privatnosti više nisu na snazi. Vaše pregledavanje i interakcija na bilo kojoj drugoj web stranici, uključujući one koje imaju vezu na našoj platformi, podliježu pravilima te web stranice. Takve treće strane mogu koristiti vlastite kolačiće ili druge metode za prikupljanje informacija o vama.Kolačići


Udruga „3. zmaj“ koristi “Kolačiće” za identifikaciju područja naše web stranice koja ste posjetili. Kolačić je mali dio podataka koji vaš web preglednik pohranjuje na vaše računalo ili mobilni uređaj. Koristimo kolačiće za poboljšanje performansi i funkcionalnosti naše web stranice, ali nisu bitni za njihovu upotrebu. Međutim, bez ovih kolačića, određene funkcije poput videozapisa mogu postati nedostupne ili ćete morati unijeti svoje podatke za prijavu svaki put kada posjetite web stranicu jer se ne bismo mogli sjetiti da ste se prethodno prijavili. Većina web preglednika može se postaviti tako da onemogućuje korištenje kolačića. Međutim, ako onemogućite kolačiće, možda nećete moći ispravno ili uopće pristupiti funkcionalnosti na našoj web stranici. Nikada ne stavljamo osobne podatke u kolačiće.Blokiranje i onemogućavanje kolačića i sličnih tehnologija


Gdje god da se nalazite, također možete postaviti svoj preglednik da blokira kolačiće i slične tehnologije, ali ova radnja može blokirati naše bitne kolačiće i spriječiti ispravno funkcioniranje naše web stranice te možda nećete moći u potpunosti koristiti sve njegove značajke i usluge. Također biste trebali biti svjesni da također možete izgubiti neke spremljene podatke (npr. spremljene podatke za prijavu, postavke web-mjesta) ako blokirate kolačiće na svom pregledniku. Različiti preglednici omogućuju vam različite kontrole. Onemogućavanje kolačića ili kategorije kolačića ne briše kolačić iz vašeg preglednika, to ćete morati učiniti sami iz vašeg preglednika, za više informacija posjetite izbornik pomoći vašeg preglednika.Privatnost djece


Prikupljamo podatke od djece mlađe od 13 godina samo da bismo poboljšali naše usluge. Ako ste roditelj ili skrbnik i svjesni ste da nam je vaše dijete dalo osobne podatke bez vašeg dopuštenja, kontaktirajte nas. Ako postanemo svjesni da smo prikupili osobne podatke od bilo koga mlađeg od 13 godina bez provjere roditeljskog pristanka, poduzimamo korake za uklanjanje tih podataka s naših poslužitelja.Promjene naše politike privatnosti


Možemo promijeniti našu uslugu i pravila, a možda ćemo morati unijeti izmjene u ova Pravila privatnosti tako da točno odražavaju našu uslugu i pravila. Osim ako zakonom nije drugačije propisano, obavijestit ćemo vas (na primjer, putem naše usluge) prije nego što unesemo izmjene u ovaj Pravilnik privatnosti i dati vam priliku da ih pregledate prije nego što stupe na snagu. Zatim, ako nastavite koristiti Uslugu, bit ćete obveznici ažuriranih Pravila privatnosti. Ako ne želite pristati na ovaj ili bilo koji ažurirani Pravilnik privatnosti, možete izbrisati svoj račun.Usluge trećih strana


Udruga „3. Zmaj“ može prikazati, uključiti ili učiniti dostupnim sadržaj trećih strana (uključujući podatke, informacije, aplikacije i druge usluge proizvoda) ili pružiti poveznice na web stranice ili usluge trećih strana (“Usluge trećih strana”).

Prihvaćate i slažete se da Udruga „3. zmaj“ neće biti odgovorna za bilo koje Usluge trećih strana, uključujući njihovu točnost, potpunost, pravovremenost, valjanost, usklađenost s autorskim pravima, zakonitost, pristojnost, kvalitetu ili bilo koji drugi aspekt. Udruga „3. zmaj“ ne preuzima i neće imati nikakvu odgovornost ili odgovornost prema vama ili bilo kojoj drugoj osobi ili entitetu za bilo koje Usluge treće strane.

Usluge trećih strana i veze do njih pružaju se isključivo kao pogodnost za vas i vi im pristupate i koristite ih u potpunosti na vlastitu odgovornost i podložni uvjetima i odredbama takvih trećih strana.Informacije o Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR)


Udruga „3. Zmaj“ može prikupljati i koristiti vaše informacije ako ste iz Europskog gospodarskog prostora (EEA), a u ovom odjeljku našeg Pravilnika privatnosti objasnit ćemo kako i zašto se ti podaci prikupljaju i kako te podatke čuvamo pod zaštitom od repliciranja ili korištenja na pogrešan način.Što je GDPR?


GDPR je zakon o privatnosti i zaštiti podataka na razini cijele EU-a koji regulira način na koji tvrtke štite podatke stanovnika EU-a i poboljšava kontrolu nad svojim osobnim podacima koje stanovnici EU-a imaju.


GDPR je relevantan za sve globalne tvrtke, a ne samo za tvrtke sa sjedištem u EU-u i stanovnike EU-a. Podaci naših kupaca važni su bez obzira na to gdje se nalaze, zbog čega smo implementirali GDPR kontrole kao naš osnovni standard za sve naše operacije diljem svijeta.Što su osobni podaci?


Bilo koji podatak koji se odnosi na osobu koju je moguće identificirati ili identificirati. GDPR pokriva širok spektar informacija koje se mogu koristiti samostalno ili u kombinaciji s drugim informacijama za identifikaciju osobe. Osobni podaci sežu dalje od imena ili adrese e-pošte osobe. Neki primjeri uključuju financijske informacije, politička mišljenja, genetske podatke, biometrijske podatke, IP adrese, fizičku adresu, seksualnu orijentaciju i etničku pripadnost.


Načela zaštite podataka uključuju zahtjeve kao što su:

 • Prikupljeni osobni podaci moraju se obraditi na pošten, zakonit i transparentan način i trebaju se koristiti samo na način koji bi osoba razumno očekivala.
 • Osobni podaci bi se trebali prikupljati samo u svrhu ispunjavanja određene svrhe i trebali bi se koristiti samo u tu svrhu. Organizacije moraju navesti zašto su im potrebni osobni podaci kada ih prikupljaju.
 • Osobni podaci ne smiju se čuvati duže nego što je potrebno za ispunjavanje svoje svrhe.
 • Osobe obuhvaćene GDPR-om imaju pravo pristupa vlastitim osobnim podacima. Također mogu zatražiti kopiju svojih podataka i ažuriranje, brisanje, ograničenje ili premještanje njihovih podataka u drugu organizaciju.


Zašto je važan GDPR?


GDPR dodaje neke nove zahtjeve o tome kako bi tvrtke trebale štititi osobne podatke pojedinaca koje prikupljaju i obrađuju. Također podiže ljestvicu za usklađenost povećanjem provedbe i nametanjem većih kazni za kršenje zakona/uredbe. U Udruzi „3. zmaj“ čvrsto vjerujemo da je vaša privatnost podataka vrlo važna i već imamo uspostavljene solidne sigurnosne prakse i prakse privatnosti koje nadilaze zahtjeve ove nove uredbe.Prava pojedinca – pristup podacima, prijenos i brisanje


Predani smo pomoći našim klijentima da ispune zahtjeve GDPR-a o pravima nositelja podataka. Udruga „3. zmaj“ obrađuje ili pohranjuje sve osobne podatke kod potpuno provjerenih dobavljača koji su usklađeni s DPA-om. Sve razgovore i osobne podatke pohranjujemo do 6 godina osim ako se vaš račun ne izbriše. U tom slučaju odlažemo sve podatke u skladu s našim Uvjetima pružanja usluge i Politikom privatnosti, ali ih nećemo čuvati dulje od 60 dana.


Svjesni smo da ako radite s korisnicima iz EU-a, morate im omogućiti mogućnost pristupa, ažuriranja, dohvaćanja i uklanjanja osobnih podataka. Imamo te! Postavljeni smo kao samoposlužni od samog početka i uvijek smo vam davali pristup vašim podacima i podacima o vašim klijentima. Naš tim za korisničku podršku je tu da odgovori na sva pitanja koja imate o radu s API-jem.Ako podnesete zahtjev, imamo mjesec dana da vam odgovorimo. Ako želite ostvariti bilo koje od ovih prava, kontaktirajte nas.


Ne prodajemo osobne podatke naših korisnika.


Za više informacija o ovim pravima, kontaktirajte nas.

Privacy Policy

Updated at 2021-November-05Association „3. zmaj“ (“we,” “our,” or “us”) is committed to protecting your privacy. This Privacy Policy explains how your personal information is collected, used, and disclosed by Association „3. zmaj“.


This Privacy Policy applies to our website, and its associated subdomains (collectively, our “Service”). By accessing or using our Service, you signify that you have read, understood, and agree to our collection, storage, use, and disclosure of your personal information as described in this Privacy Policy.


Definitions and key terms


To help explain things as clearly as possible in this Privacy Policy, every time any of these terms are referenced, are strictly defined as:


 • Cookie: small amount of data generated by a website and saved by your web browser. It is used to identify your browser, provide analytics, remember information about you such as your language preference or login information.
 • Company: when this policy mentions “Company,” “we,” “us,” or “our,” it refers to Udruga 3. zmaj, (Tihovac 13, Rijeka, Croatia) that is responsible for your information under this Privacy Policy.
 • Country: where Association „3. zmaj“ or the owners/founders of Association „3. zmaj“ are based, in this case is Croatia
 • Customer: refers to the company, organization or person that signs up to use the Association „3. zmaj“ Service to manage the relationships with your consumers or service users.
 • Device: any internet connected device such as a phone, tablet, computer or any other device that can be used to visit Association „3. zmaj“ and use the services.
 • IP address: Every device connected to the Internet is assigned a number known as an Internet protocol (IP) address. These numbers are usually assigned in geographic blocks. An IP address can often be used to identify the location from which a device is connecting to the Internet.
 • Personnel: refers to those individuals who are members by Association „3. zmaj“ or are obliged to perform a service on behalf of one of the parties.
 • Personal Data: any information that directly, indirectly, or in connection with other information — including a personal identification number — allows for the identification or identifiability of a natural person.
 • Service: refers to the service provided by Association „3. zmaj“ as described in the relative terms (if available) and on this platform.
 • Third-party service: refers to advertisers, contest sponsors, promotional and marketing partners, and others who provide our content or whose products or services we think may interest you.
 • Website: Association „3. zmaj“ site, which can be accessed via this URL: 3zmaj.hr
 • You: a person or entity that is registered with Association „3. zmaj“ to use the Services.

 


Information automatically collected


There is some information like your Internet Protocol (IP) address and/or browser and device characteristics — is collected automatically when you visit our platform. This information may be used to connect your computer to the Internet. Other information collected automatically could be a login, e-mail address, password, computer and connection information such as browser plug-in types and versions and time zone setting, operating systems and platforms, purchase history, (we sometimes aggregate with similar information from other Users), the full Uniform Resource Locator (URL) clickstream to, through and from our Website that may include date and time; cookie number; parts of the site you viewed or searched for; and the phone number you used to call our Customer Services. We may also use browser data such as cookies, Flash cookies (also known as Flash Local Shared Objects) or similar data on certain parts of our Website for fraud prevention and other purposes. During your visits, we may use software tools such as JavaScript to measure and collect session information including page response times, download errors, length of visits to certain pages, page interaction information (such as scrolling, clicks, and mouse-overs), and methods used to browse away from the page. We may also collect technical information to help us identify your device for fraud prevention and diagnostic purposes.


We automatically collect certain information when you visit, use or navigate the platform. This information does not reveal your specific identity (like your name or contact information) but may include device and usage information, such as your IP address, browser and device characteristics, operating system, language preferences, referring URLs, device name, country, location, information about who and when you use our and other technical information. This information is primarily needed to maintain the security and operation of our platform, and for our internal analytics and reporting purposes.Personnel


If you are a Association „3. zmaj“ membe or cooperant, we collect information you voluntarily provide to us. We collect the data in accordance with the Law of Associations and the General Data Protection Rule.


You may contact us in order to (1) update or correct your information, (2) change your preferences with respect to communications and other information you receive from us, or (3) receive a record of the information we have relating to you. Such updates, corrections, changes and deletions will have no effect on other information that we maintain, or information that we have provided to third parties in accordance with this Privacy Policy prior to such update, correction, change or deletion.Governing Law


This Privacy Policy is governed by the laws of Croatia without regard to its conflict of laws provision. You consent to the exclusive jurisdiction of the courts in connection with any action or dispute arising between the parties under or in connection with this Privacy Policy except for those individuals who may have rights to make claims under Privacy Shield, or the Swiss-US framework.


The laws of Croatia, excluding its conflicts of law rules, shall govern this Agreement and your use of the website. Your use of the website may also be subject to other local, state, national, or international laws.


By using the Service of Association „3. zmaj“ or contacting us directly, you signify your acceptance of this Privacy Policy. If you do not agree to this Privacy Policy, you should not engage with our website, or use our services. Continued use of the website, direct engagement with us, or following the posting of changes to this Privacy Policy that do not significantly affect the use or disclosure of your personal information will mean that you accept those changes.Your Consent


We’ve updated our Privacy Policy to provide you with complete transparency into what is being set when you visit our site and how it’s being used. By using our website, registering an account, or making a purchase, you hereby consent to our Privacy Policy and agree to its terms.
Links to Other Websites


This Privacy Policy applies only to the Services. The Services may contain links to other websites not operated or controlled by Association „3. zmaj“. We are not responsible for the content, accuracy or opinions expressed in such websites, and such websites are not investigated, monitored or checked for accuracy or completeness by us. Please remember that when you use a link to go from the Services to another website, our Privacy Policy is no longer in effect. Your browsing and interaction on any other website, including those that have a link on our platform, is subject to that website’s own rules and policies. Such third parties may use their own cookies or other methods to collect information about you.Cookies


Association „3. zmaj“ uses “Cookies” to identify the areas of our website that you have visited. A Cookie is a small piece of data stored on your computer or mobile device by your web browser. We use Cookies to enhance the performance and functionality of our website but are non-essential to their use. However, without these cookies, certain functionality like videos may become unavailable or you would be required to enter your login details every time you visit the website as we would not be able to remember that you had logged in previously. Most web browsers can be set to disable the use of Cookies. However, if you disable Cookies, you may not be able to access functionality on our website correctly or at all. We never place Personally Identifiable Information in Cookies.Blocking and disabling cookies and similar technologies


Wherever you’re located you may also set your browser to block cookies and similar technologies, but this action may block our essential cookies and prevent our website from functioning properly, and you may not be able to fully utilize all of its features and services. You should also be aware that you may also lose some saved information (e.g. saved login details, site preferences) if you block cookies on your browser. Different browsers make different controls available to you. Disabling a cookie or category of cookie does not delete the cookie from your browser, you will need to do this yourself from within your browser, you should visit your browser’s help menu for more information.Kids’ Privacy


We collect information from kids under the age of 13 just to better our services. If You are a parent or guardian and You are aware that Your child has provided Us with Personal Data without your permission, please contact Us. If We become aware that We have collected Personal Data from anyone under the age of 13 without verification of parental consent, We take steps to remove that information from Our servers.Changes To Our Privacy Policy


We may change our Service and policies, and we may need to make changes to this Privacy Policy so that they accurately reflect our Service and policies. Unless otherwise required by law, we will notify you (for example, through our Service) before we make changes to this Privacy Policy and give you an opportunity to review them before they go into effect. Then, if you continue to use the Service, you will be bound by the updated Privacy Policy. If you do not want to agree to this or any updated Privacy Policy, you can delete your account.Third-Party Services


We may display, include or make available third-party content (including data, information, applications and other products services) or provide links to third-party websites or services (“Third- Party Services”).

You acknowledge and agree that Association „3. zmaj“ shall not be responsible for any Third-Party Services, including their accuracy, completeness, timeliness, validity, copyright compliance, legality, decency, quality or any other aspect thereof. Association „3. zmaj“ does not assume and shall not have any liability or responsibility to you or any other person or entity for any Third-Party Services.

Third-Party Services and links thereto are provided solely as a convenience to you and you access and use them entirely at your own risk and subject to such third parties’ terms and conditions.Information about General Data Protection Regulation (GDPR)


We may be collecting and using information from you if you are from the European Economic Area (EEA), and in this section of our Privacy Policy we are going to explain exactly how and why is this data collected, and how we maintain this data under protection from being replicated or used in the wrong way.What is GDPR?


GDPR is an EU-wide privacy and data protection law that regulates how EU residents’ data is protected by companies and enhances the control the EU residents have, over their personal data.


The GDPR is relevant to any globally operating company and not just the EU-based businesses and EU residents. Our customers’ data is important irrespective of where they are located, which is why we have implemented GDPR controls as our baseline standard for all our operations worldwide.What is personal data?


Any data that relates to an identifiable or identified individual. GDPR covers a broad spectrum of information that could be used on its own, or in combination with other pieces of information, to identify a person. Personal data extends beyond a person’s name or email address. Some examples include financial information, political opinions, genetic data, biometric data, IP addresses, physical address, sexual orientation, and ethnicity.The Data Protection Principles include requirements such as:

 • Personal data collected must be processed in a fair, legal, and transparent way and should only be used in a way that a person would reasonably expect.
 • Personal data should only be collected to fulfil a specific purpose and it should only be used for that purpose. Organizations must specify why they need the personal data when they collect it.
 • Personal data should be held no longer than necessary to fulfil its purpose.
 • People covered by the GDPR have the right to access their own personal data. They can also request a copy of their data, and that their data be updated, deleted, restricted, or moved to another organization.Why is GDPR important?


GDPR adds some new requirements regarding how companies should protect individuals’ personal data that they collect and process. It also raises the stakes for compliance by increasing enforcement and imposing greater fines for breach. At Association „3. zmaj“ we strongly believe that your data privacy is very important and we already have solid security and privacy practices in place that go beyond the requirements of this new regulation.Individual Data Subject’s Rights – Data Access, Portability and Deletion


We are committed to helping our customers meet the data subject rights requirements of GDPR. Association „3. zmaj“ processes or stores all personal data in fully vetted, DPA compliant vendors. We do store all conversation and personal data for up to 6 years unless your account is deleted. In which case, we dispose of all data in accordance with our Terms of Service and Privacy Policy, but we will not hold it longer than 60 days.


We are aware that if you are working with EU customers, you need to be able to provide them with the ability to access, update, retrieve and remove personal data. We got you! We’ve been set up as self service from the start and have always given you access to your data and your customers data. Our customer support team is here for you to answer any questions you might have about working with the API.If you make a request, we have one month to respond to you. If you would like to exercise any of these rights, please contact us.


We do not sell the Personal Information of our users.


For more information about these rights, please contact us.