FANZIN ERIDAN

Od 2005. godine Udruga izdaje fanzin Eridan, s ciljem upoznavanja čitatelja s popularno – znanstvenim temama i promocijom neafirmiranih mladih pisaca i likovnih umjetnika, popularno-znanstvenim esejima, te izvještajima o događanjima u hrvatskoj i stranoj znanstveno-fantastičnoj subkulturi. Godišnje se izdaje jedan do dva broja u elektronskom i tiskanom izdanju, a do sada je izdano 19 brojeva.


Sadržaj Eridana ne premašuje sedamdesetak stranica A5 formata, no zato ne manjka bogatstvom sadržaja. Mnogi radovi objavljeni u Eridanu nagrađeni su prestižnom hrvatskom žanrovskom nagradom, SFerom, koja se dodjeljuje na najvećoj regionalnoj konvenciji, SFeraKonu.


Dvanaesti broj Eridana izdan je kao posebno izdanje na engleskom jeziku 2012. godine. Nagrađen je u kategoriji Spirit of Dedication kao najbolji europski fanzin od Europskog društva za znanstvenu fantastiku (ESFS awards) na jednoj od najvećih europskih konvencija, Euroconu, koja se pod nazivom “Kontakt” održala 2012. u Zagrebu i sa koje je u konačnici udruga otišla sa 4 nagrade. Posebni dvojezični broj Eridana bio je i 15. koji je bio namijenjen promociji rada Udruge na Worldconu i Euroconu 2014. godine.

Do sada izdane brojeve možete preuzeti klikom na sliku naslovnice, te će preuzimanje početi automatski.